Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2015 22:12 - Каква е цената на независимите в България
Автор: pravda Категория: Други   
Прочетен: 6147 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 20.03.2015 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Лидерство за регионално развитие   Институт за регионални и международни изследвания   В хода на проекта членовете на платформите ще се включат в структуриран диалог, ще изготвят стратегически насоки за регионално развитие, ще предложат публични политики и ще пледират за тяхното приемане. Освен това, лидерските платформи ще се превърнат в естествени центрове на гражданска активност, около които те ще се изгради широка мрежа от активни граждани, организации с нестопанска цел или граждански групи и медии, които ще допринесат за укрепване на гражданското общество на местно ниво.   482 000 лв       Повишаване на уменията за фондонабиране на български неправителствени организации   Български център за нестопанско право   БЦНП е сред водещите неправителствени организации, които допринасят за изграждане на капацитета на гражданския сектор в България и предлагат целенасочена подкрепа за отделни НПО   116 000 лв       Дигиталните технологии в подкрепа на качествената журналистика   Икономедия АД   Грантът подкрепя capital.bg и dnevnik.bg, водещите издания на „Икономедиа“, най-големият издател на бизнес медии в България. „Капитал“ и „Дневник“ са качествени и влиятелни издания, които следват високи професионални и етични стандарти и са сред примерите за независима журналистика и свобода на словото. Грантът ще разшири онлайн присъствието на „Капитал“ и „Дневник“ и ще укрепи водещите им позиции в обективно отразяване на обществения живот, както и в разработване на задълбочени журналистически разследвания.   3 000 000 лв     Подкрепа за свободни медии в защита на обществения интерес   Фондация „Инфо Спейс”   Грантът допринася за осъществяване на мисията на Фондация „Америка за България“ за укрепване на демократичните институции в България чрез подкрепа за независимата журналистика. Mediapool е новинарско онлайн издание, което следва високи професионални и етични стандарти в журналистиката и е сред примерите за медийна независимост и свобода на словото в България. Грантът ще даде възможност на mediapool.bg да увеличи оригиналното си съдържание, да засили своите онлайн позиции, както и присъствието си в социалните медии.   1 200 000 лв       Медиатор – интерактивна платформа в подкрепа на независимата журналистика   Асоциация на европейските журналисти – България   Асоциацията на европейските журналисти - България е нестопанска организация, която обединява индивидуални журналисти или кореспонденти на местни или международни новинарски издания. АЕЖБ подкрепя независимата журналистика, поддържа високи професионални и етични стандарти, защитава свободата на информация и свободата на печата. Проектът ще подкрепи институционалното укрепване на AEЖБ с позитивен ефект върху цялостната медийна среда в България.   180 000 лв  

Подкрепа за независима разследваща журналистика   Фондация „Офф Медия“     Фондация „Офф Медия“ e издател на OFFNews.bg, независима електронна медия и надежден източник на информация и анализи.    103 000 лв       Помним и разбираме близкото минало на България   Институт за изследване на близкото минало   Академични изследвания, които представят балансиран анализ на близкото минало са все по-важни в контекст на възходяща постсоциалистическа носталгия. Грантът предоставя възможност за независими проучвания върху комунистическия период в историята на България с методологичеки инструментариум, гарантиращ също разпространяване на познание сред широката публика.    450 000 лв     Граждански център за прозрачност в обществения живот   Програма „Достъп до информация“   Програма „Достъп до информация“ (www.aip-bg.org) отговаря на повишената чувствителност към прозрачността в обществения ни живот като разширява обхвата на своята дейност и предлага нови програми, ориентирани към застъпничество за по-добра нормативна уредба на достъпа до информация и наблюдение върху практиките за прилагането й, предоставяне на правна помощ за достъп до информация, включително съдебно представителство, в случаи с надделяващ обществен интерес, насърчаване на дискусия върху препятствията пред отчетността и прозрачността в обществения живот, подкрепа за независими медии с предоставяне на грантове за журналистически разследвания.    950 000 лв  

Пълния списък можете да намерите в сайта на фондация Америка За България тук:
http://www.americaforbulgaria.org/grants/area/civil/year/all



 



Гласувай:
14



1. merlin68 - Ами как, без пари кой да обича Аме...
20.03.2015 22:46
Ами как, без пари кой да обича Америка:))) То и с парите дето дават, освен получателите им (и те неискрено), друг да ги обича май няма.
цитирай
2. getmans1 - Правдата думаш, ПРАВДА и ....
20.03.2015 22:47
... и още по правда ша е ако и тези поне разкриеш от кво преживят:

КООРДИНАЦИОНЕН СЪВЕТ „БЪЛГАРИЯ – РУСИЯ”:

Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата
Председател: доц. Желю Добрев



Дружество на русистите в България
Председател: проф. Валентина Аврамова

Дружество на училите и специализиралите в
Русия и ОНД „Найден Геров”
Председател: Снежана Тодорова
Национално Движение „Русофили”
Председател: Николай Малинов

Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”
Председател: Любомир Коларов
Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД
Председател: проф. Захари Захариев


Фондация „Устойчиво развитие за България”
Председател: Станка Шопова
Форум „България – Русия”
Председател: д-р Светлана Шаренкова

Е, не се престаравай, първите са ясни а за другинките ако ни осветлиш няма да е зле.
Имай предвид, че списъка е непълен а отделно тези си имат регионални и областни структури.
И още нещо, забрави за субсидията на БСП, тя доникъде не им стига и се съкращават не само по места ами и на централно ниво.

Излиза малко като, „що си биете негрите“ :))) ама нали пък трябва да е ПРАВДА, и още повече, че данните ти са „претоплена манджа“ демек, дърти!
цитирай
3. pravda - Ами как, без пари кой да обича Аме...
20.03.2015 22:52
merlin68 написа:
Ами как, без пари кой да обича Америка:))) То и с парите дето дават, освен получателите им (и те неискрено), друг да ги обича май няма.


На това му се казва платена любов,с една дума проституция.
цитирай
4. pravda - до getmans1
20.03.2015 23:21
"Затапи ме"!
Цитирам ти спонсорирани от Америка за България медии,а ти ми изтъкваш чисто русофилски сдружения,които нямат никакво влияние върху масмедията.В следващия си коментар изброй и ФБ групи,които подкрепят Русия.
цитирай
5. getmans1 - Сериозно ли си мислиш, че можеш да ме убедиш че нямат влияние във медиите ? ...
20.03.2015 23:52
pravda написа:
"Затапи ме"!
Цитирам ти спонсорирани от Америка за България медии,а ти ми изтъкваш чисто русофилски сдружения,които нямат никакво влияние върху масмедията.В следващия си коментар изброй и ФБ групи,които подкрепят Русия.


... И ако тук в блог. бг ние си пишем самосиндикално нима техните сайтове ги подържат с джобните си?
цитирай
6. pravda - до getmans1
21.03.2015 00:43
Няма да те убеждавам в нищо.Ти си прав,русофилите плащат на българските медии и за това във всички новинарски емисии,отразяват как хунтата избива цивилни в Украйна,макар да няма нито един загинал,всички кадри са заснети от Мосфильм,а загиналите не са убити,а обикновени руски артисти.
Най-много пари дава Дружество на училите и специализиралите в
Русия и ОНД „Найден Геров”.
цитирай
7. apostapostoloff - Покойният проф. Славов все се
21.03.2015 10:52
шегуваше: "У нас цереушниците и кагебешниците си играят на прескочи кобила."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pravda
Категория: Други
Прочетен: 241126
Постинги: 107
Коментари: 497
Гласове: 834
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031